Nieuwsbrief Progressiegericht Werken 468

1. Bedenk eens een taak die jij lastig vindt en waarin je beter wilt worden. Pas het leren-en-presteren model in dit artikel toe om dat voor elkaar te krijgen.


2. Groepen maken vaak slecht gebruik van de informatie die alle groepsleden hebben waardoor ze komen tot minder intelligente beslissingen dan wanneer zij alle beschikbare informatie wel hadden geweten en benut. Waarom denk je dat dit zo werkt en welke ideeën heb je om de condities te creëren zodat de groep intelligentere beslissingen neemt? Lees als je wat ideeën hebt bedacht dit artikel.


3. Stel je moet een belangrijk gesprek voeren waarin je een duidelijke boodschap of verwachting moet overbrengen. Bedenk eens: hoe zou je via je houding in het contact zo goed mogelijk de inhoud van het gesprek kunnen ondersteunen. Welke rol spelen negativiteit en positiviteit hierin? Als je je gedachten op een rijtje hebt gezet, lees dan het artikel Hoe zorg je dat je houding in een gesprek de inhoud ondersteunt? en reflecteer er na afloop even op.


4. Wij onderscheiden vier progressiegerichte rollen. Weet je welke het zijn en wanneer ze aan de orde zijn? Als je een antwoord hebt, lees dan eens dit artikel en reflecteer daarna eens op wanneer in jouw werk welke rol aan de orde is.


5. Lichaamsbeweging kan goed zijn voor onze fysieke en mentale gezondheid. Welke vorm van lichaamsbeweging zou jij eerder kiezen: hardlopen of wandelen? Zet je gedachten hierover eens op een rijtje en lees dan dit artikel. Bedenk, na lezing, of het je op nieuwe ideeën heeft gebracht.


6. Let de komende twee dagen eens op wanneer je elementen van de progressiegerichte aanpak gebruikt in je werk of privé. Lees daarna hier hoe anderen de progressiegerichte aanpak benutten. Bedenk vervolgens twee situaties waarin je de komende periode de aanpak nog meer wilt gaan benutten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen