Nieuwsbrief Progressiegericht Werken 492

  • Hoop en welbevinden
  • Hoe voorkom jij het gevoel dat je je tijd hebt verspild?
  • Preview Progressiegesprekken op Managementboek
  • Weggeefactie Leren & presteren
  • Kernkwadranten
  • Checklist autonomie-ondersteuning


Hoop en welbevinden

~ Gwenda Schlundt Bodien

Voor veel positieve psychologie interventies is het bewijs dat ze werken zwak of niet bestaand (Routledge Handbook of Critical Positive Psychology)Opens in a new window , vanwege kleine steelproefomvang, het gebrek aan statistische significantie en replicatieproblemen (zie ook bijvoorbeeld hier en hier). Hoe zit dat met de Hoop interventies?

Lees verder »


Hoe voorkom jij het gevoel dat je je tijd hebt verspild?

~ Coert Visser

Deze week overleed David Cassidy op 68-jarige leeftijd. In 1972 was hij een ongekend populair tieneridool. Hij speelde de hoofdrol in de tv-serie The Partridge familie en had grote hits als I think I love you en How can I be sure. Na dit gloriejaar 1972 verbleekte de ster van David Cassidy echter snel. In 2008 maakte hij bekend te worstelen met een alcoholverslaving. In februari van dit jaar maakte hij bekend te lijden aan dementie. In november werd hij in het ziekenhuis opgenomen wegen nier- en leverproblemen. Drie dagen later overleed hij. Gisteren deelde zijn dochter Katie Cassidy, via Twitter, Cassidy’s laatste woorden. Deze laatste woorden zijn wat mij betreft vrij tragisch maar ze kunnen ons misschien inspireren.

Lees verder »


Preview Progressiegesprekken op Managementboek

~ Gwenda Schlundt Bodien

Herinner jij je de gesprekken die je wel eens hebt gevoerd waarmee je echt verder kwam? Van die gesprekken waarin je je op nieuwe idee├źn kwam, waarin je vooruitkwam met wat je belangrijk of interessant vond? Deze previewOpens in a new window van Progressiegesprekken verschijnt vandaag op managementboek.nl

Lees verder »


Weggeefactie Leren & presteren

~ Coert Visser

TvOO, Het Tijdschrijft voor Ontwikkeling in Organisaties doet nu, in samenwerking met mij, een weggeefactie van mijn boek Leren & presteren. Er worden 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 5 december. Winnaars worden woensdag 6 december per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees verder »


Kernkwadranten

~ Gwenda Schlundt Bodien

De laatste weken hebben meerdere deelnemers in onze trainingen gevraagd hoe we denken over het gebruik van kernkwadranten in progressiegerichte coachingsgesprekken. Daarom een paar gedachten daarover op dit blog.

Lees verder »


Checklist autonomie-ondersteuning

~ Coert Visser

Als we autonoom gemotiveerd zijn staan we volledig achter wat we aan het doen zijn. Als we autonoom gemotiveerd zijn voelen we ons beter en functioneren we ook beter. Hieronder bied ik een checklist aan van concrete dingen die je kunt doen om autonomie van (bijvoorbeeld) leerlingen te ondersteunen. Door hem op te slaan en te printen en dan in te vullen kun je je eigen repertoire van autonomie-ondersteunende interventies vergroten.

Lees verder »


Geen opmerkingen:

Een reactie posten